Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Мързеливи варненски шофьори – слезте от проклетите си коли!

zadrustvaneСтранна порода са варненци. Когато при 13 годишното безвремие на Кирил Йорданов във Варна не се правеше нищо – мълчаха! За щастие на „цар Киро” – тогава фейсбук нямаше тази популярност, която има днес. Но и да имаше – пълненето на дупки по улиците с подобие на асфалт, който се размива при първия дъжд нямаше да спре. Кирил Йорданов остави Варна в окаяно състояние и отиде да живее в София – бягството е единственият път за такива „чаровни” безхаберници. Е, успя 13 години да ни баламосва, че прави нещо за Варна – докато го нямаше и заместниците му вършеха нещо си. Друг безхаберник – Добрин Митев избяга чак в Нова Зеландия и китосва лодки. Само Христо Кирчев има лице да се появява сред хората – спират го, говорят си за 8 годишното му романтично управление.

Днес, на петата година от кметуването на Иван Портних фейсбук е най-голямата медия в света и отдушник на хорското недоволство. Самият Портних е активен в интернет и споделя каква работа са свършили, той и екипа му. Но под негов пост за една ремонтирана улица се появяват десетки други – на варненци, които искат да оправят и техните улици. Това няма как да стане – няма толкова пари! За разбитите тротоари, непипнати от 50 години – също няма пари. Не може град забатачван 30 години – да се оправи изцяло за 5! Но във Варна се извършват мащабни ремонти, които предизвикват свещен гняв у вечните недоволници. Сякаш не им е ясно, че без неудобства и задръствания – няма как да стане! Горкия булевард „Левски” – ако можеше да прочете и чуе всички попържни на хейтърите, щеше да се изчерви?!

Гневът на варненци, които чакат 20 минути в задръстване, защото мноооого бързат се стоварва върху Иван Портних. Същите мързеливи варненци, които не могат за слязат от колите си и да извървят 2 километра пеша. Същите мързеливци, които не виждат на какво е заприличал града – сбирщина от стари, изхвърлящи вредни газове коли. В които има по 1 човек, чийто крака са се сраснали с колата му. Няма земна сила, която да накара мързелив шофьор да си купи колело или да върви пеша – толкова му е акъла! Но когато въздуха във Варна стане толкова мръсен, че да не се диша – тогава ще се надигнат вечните недоволници! Същите –  които попържат Иван Портних във фейсбук, че общината реновира изцяло улици и булеварди, опитва се да облекчи претоварения автомобилен трафик, въведе Синя зона и се чуди какво да прави с десетките хиляди коли, които мърсят Варна всеки ден.

„Мързеливци, слезте от колите си – карайте колело или вървете пеша!” – това е мотото на кампания, която трябва да започне община Варна! Иначе – след няколко години ще ходим с кислородни маски на лицата.

Иво Югов

barometar.net