Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

СоцКомедия на абсурда: Гуцанов предлага Коцето за кмет на Варна

guzanov-iankovВ комедия на абсурда, достойна за перото на Самюъл Бекет, но с елементи на трагедия се превърна градската конференция на БСП-Варна. В препълнената зала „Пленарна“ се очакваше да бъдат излъчени кандидат за кмет на морската столица от БСП и листата за общински съветници. Да погледат сеир специално от София бяха дошли Кирил Добрев, бившият икономически министър Петър Димитров, депутатът от Добрич, Красимир Янков /известен като Макс/ и небеизвестният Асен Дебелия – бивш висаджия и сподвижник на Янков. Въпросният Асен Димитров, който помага на Красимир Янков по време на избори е член на БСП-Варна, въпреки, че живее в София – поредният абсурд в устава на БСП.

Гъвкавата половинка от тандема Макс и Мориц, Борислав Гуцанов, притиснат до въжетата от Корнелия Нинова е направил мегаабсурден ход по време на конференцията. Мориц предложил Инициативен комитет да подкрепи Костадин Костадинов, /известен като Коцето/ за кмет на Варна?! Тази маневра на Гуцанов среща решителен отпор от страна на делегатите. Коцето, популярен сред маргиналите с изказвания от рода: : „Има два начина да се реши циганския въпрос – автоматичен и полуавтоматичен.“, известен с честата смяна на партии, радикални изказвания и акции, бе наречен от журналиста Иво Инджев „фашизоид“. Същото Коце, издигнато през 2011 г. от дясната коалиция „Варна утре“ е предложено от Гуцанов за кмет, подкрепен от БСП?! Тандемът Макс /Янков/ и Гуцанов /Мориц/ е изчерпан откъм идеи и след отказа на тримата  професори: Красимир Иванов, Анелия Клисарова и Пламен Илиев е избрал най-абсурдният от всички възможни варианти за кандидат-кмет.

Кирил Добрев – изумен от идеята на Гуцанов да предложи Коцето е попитал защо самият Гуцанов не се кандидатира за кмет на Варна, след като иска да води листата за общински съветници. След отводът на депутата Иван Иванов, д-р Десислав Тасков и Огнян Къчев и отказа на тримата професори – БСП-Варна е изправена пред поредната загуба на избори, 14-та или 15- та – бройката им се губи във времето.

 Листата им за общински съветници, старателно подредена от Гуцанов с негови предани хора на първите позиции, трябва да бъде одобрена от НС на БСП  Както е известно, Корнелия Нинова свали политическо доверие от Мориц и заедно с колегите си от Националния съвет ще има последната дума при подреждането на листата. Логиката в поведението на тандема Нинова/Добрев сочи, че Гуцанов и протежетата му няма да намерят място в нея. Участници в градската конференция споделиха за медията ни, че при броенето на бюлетините се е стигнало до ръкопашни схватки и до НС на БСП ще бъдат подадени сигнали за нелегитмно гласуване на листата за общински съветници и кандидат-кмет.

Развръзката за Гуцанов предстои. Той се бори отчаяно да стане общински съветник и да запази лостовете си за влияние, които му помагат в бизнеса. Градската конференция не стана неговото Ватерлоо, не беше и неговата Бородинска битка. Форумът бе превърнат в комедия на абсурда, в която на редовите членове на БСП е отредена роля в миманса. Но те излязоха от роля и се противопоставиха на Гуцанов да лансира най-абсурдният, най-противоречивият и непредвидим кандидат на БСП за кмет на Варна в 100 – годишната история на партията.

barometar.net