Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Протестите отрезвиха Борисов, но е рано да го отписваме

Протестите, колкото и парадоксално да звучи може да се окажат полезни за Бойко Борисов. Първото за което трябва да се замисли той е –  какви ще са отношенията му занапред с Доган и Пеевски. Ако още не е разбрал, че те /и посоченият от тях главен прокурор Гешев/ го повлякоха надолу значи положението е зле.

Другият фактор, който изигра ролята на катализатор е коронавируса и идиотските брифинги на ген.Мутафчийски /посочен от Борисов/. Тази психоза, която създаде генерала и охлабването на мерките изведнъж показа, че Борисов не знае какво да прави и действа по инстинкт и политически подбуди. Пандемията върна хиляди хора от чужбина, които са ядрото на протестиращите. Борисов проумя, че не е харесван от всички /каквото е желанието му/ и егото му страда, но страда и партия  ГЕРБ.

Всъщност колко го интересува Борисов партия ГЕРБ?

Той вижда, че с всеки изминал ден партията губи подкрепа и причината за това е той. Но егото му не позволява да признае собствените си грешки, партията е негова рожба и ако желае ще я погребе.

Не забелязва ли Борисов колко падна нивото на кадрите му? Какъв блестящ юрист е посредственият Данаил Кирилов, моля! Или какъв авторитет има Цвета Караянчева? Какво прави в парламента още Лъчо Мозъка?

В ГЕРБ останаха няколко хора с потенциал – /Томислав Дончев, Димитър Николов/, които могат да заменят Борисов. Ако въобще някога му хрумне, че е време да се оттегли от активната политика и да посочи заместник.

Дано е разбрал, че трябва да познава структурите на партията и да ги ръководи. Че прегръдките на Меркел и Макрон приключиха и е време да прогледне как живеят българите. По-точно – как оцеляват.

Вече наричат Борисов политически труп, човек, който живее заради Властта и не знае какво да прави извън нея.

Вярно е – Властта му хареса, той стана зависим от нея. До степен да се опиянява от собственото си Аз и от  успехите, които винаги са негови – другите нямат грам принос. Но протестите свалиха Борисов на земята и дано му подействат отрезвяващо.

И проблемът му не е кое чекмедже в спалнята му са снимали /той не спира да говори за това/, а каква политика провежда, как управлява държавните средства, как се бори с корупцията, нагласените обществени поръчки, шуробаджанащината и некадърността по високите и средните етажи на властта.

Дали отрезвяването на Борисов е временен процес или ще си направи необходимите изводите – скоро ще разберем.

Но е рано да го отписваме от играта.

Станимира Петкова

barometar.net