Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Д-р Сухарит Бхакди: Ваксината срещу Covid-19 е опасна, ще ви доведе до гибел

Това каза в интервю за Fox News – професор Сухарит Бхакди, известен имунолог и вирусолог. Той е роден във Вашингтон, учи медицина в университета в Бон в Германия, където получава докторска степен. Бил е докторант в Института по имунобиология и епигенетика на Макс Планк във Фрайбург от 1972 до 1976 г. и в Протеиновата лаборатория в Копенхаген от 1976 до 1977 г. Започва работа в Института по медицинска микробиология към университета в Гисен през 1977 г. и е назначен за доцент през 1982 г. През 1990 г. е избран е за председател на медицинската микробиология в Университета в Майнц, професор и ръководител на Института по медицинска микробиология и хигиена. Д-р Сухарит Бхакди е публикувал над триста статии в областите: имунология, бактериология, вирусология и паразитология, за които е получил множество награди и Орден за заслуги на Рейнланд-Пфалц. Той е автор на книгата „Короната – фалшива тревога“, която беше преведена в десетки страни и стана световен бестселър. В книгата професорът привежда факти и доказателства за силно преувеличения от медии и правителства характер на пандемията.

Ето какво каза д-р Бхакди пред Fox News:

Докторе, по въпроса за ваксината, тази вечер Антъни Фауци каза, че 75 % от американците ще трябва да се ваксинират, за да достигнат „стаден имунитет“?

Това, което казва е погрешно. И това е, което сме се постарали да обясним в книгата. И защо – знаете ли, някой, който казва това, няма ни най-малка представа за основите на имунологията. И това е много, много изненадващо за някой като д-р Фаучи. И бих се осмелил да му се противопоставя навсякъде по света по всяко време. Но не мога да го направя за 2 минути.

Добре, значи смятате, че ваксината срещу COVID не е необходима?

Мисля, че е направо опасна. И предупреждавам ви, ако продължите, ще отидете до вашата гибел.

В края на месец март д-р Сухарит Бхакди каза:
„Правителствените мерки срещу COVID-19 са гротескни, абсурдни и много опасни. Страхуваме се, че един милион инфекции от новия вирус ще доведат до 30 смъртни случая на ден през следващите 100 дни. Но не осъзнаваме, че продължителността на живота на милиони се съкращава. Ужасяващото въздействие върху световната икономика заплашва съществуването на безброй хора; а също, отказва се лечение на действително нуждаещи се, отменят са операции, клиниките се изпразват, болничният персонал намалява. Всичко това ще се отрази дълбоко върху цялото общество. Тези мерки водят до самоунищожение и колективно самоубийство, следствие от натрапвания ни призрак.“