Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Европейската прокуратура потвърди за акцията

„Има акция, но не можем нито да потвърдим, нито да отречем за арести. На по-късен етап ще има съобщение за случая“, заявява пред „24 часа“ Тине Холевьот, говорител на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

В 21.12 ч. вчера МВР съобщи, че е в ход мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, като се извършват претърсвания и изземвания на много адреси. Информацията от ведомството бе, че са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова, но пред Би Ти Ви Стоянова твърди, че е вкъщи и не е търсена от органите на реда, а името ѝ е поставено в групата машинално.

Мярката на задържаните следва да изтече около 22 ч. тази вечер, след което българската прокуратура трябва да реши дали да я удължи.

Премиерът Кирил Петков потвърди, че е дал показания във връзка с разследването, а заместникът му Асен Василев каза, че то е във връзка с ощетяване на бюджета с 556 млн. лева., визирайки неплатените такси към Комисията по хазарта от фирми на обвиняемия Васил Божков. Бизнесменът на няколко пъти заяви, че е давал подкуп на Борисов. Вчера с публикация във „Фейсбук“ той информира, че е дал показания пред европейската прокуратура.

Очакват се подробности от Министерството на вътрешните работи по разследването, съобщава Дневник.