Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Италиански фоторепортер: Ако Путин е престъпник, то ние сме 10 пъти по-зле

Във видеоклип италианският фоторепортер Джорджо Бианки, който се намира в Украйна се обърна към италианския президент Серджо Матарела:

„Ако Путин е престъпник, то ние сме 10 пъти по-зле. Тези дни се отбелязва годишнината от разрушаването на Белград от вицепремиера Матарела, премиер-министърът комунист Д’Алема. В европейската столица бяха хвърлени тонове бомби върху цивилни граждани въз основа на фалшиви новини. Западът „разсеяно“ не забелязва, че цяла една страна е превзета от националисти. Сега те се крият от руските военни зад жени и деца. Влязох в бившите им бази, където видях свастики, книги за СС, книги за Мусолини, а после прочетох във „Вашингтон пост“, че тези бойци четат Кант. Къде се крие истината е очевидно. Те се стремят да се справят с Русия, но тя е по-силна от тях и не им е по възможностите. И ние се оказваме по средата. Исках да остана спокоен, но вече нямам думи“, казва Бианки.

Той отразява конфликта в Украйна още от времето на Евромайдана. Италианският фоторепортер е носител на наградата на Тери О’Нийл през 2014 г. благодарение на своя проект, наречен „Зад барикадите на Киев“, отразяващ войната в Украйна, съобщава Блиц.