Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних : Аз ли съм спукал тръбата? Не!

Нито съм одобрявал проекта за тръбата, нито съм определял изпълнител, нито надзор, нито съм разплащал строителството, защото тогава не съм бил в управлението на Варна, това заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних, цитиран от petel.bg. Той отрече всякаква връзка с аварията на канализационното трасе, което доведе до разлив на фекалии във Варненското езеро.

Кметът каза, че не е отговорен за това, че тръбата не е минала под дъното на канала, както е било предвидено, което довело до аварията.

„Кои обвинения? Аз ли съм спукал тръбата? Не!”, така Портних отговори на журналистическите въпроси за повдигнатите му обвинения за случая. След уточнението, че те са за това, че не е уведомил варненци за аварията навреме, кметът заяви, че кой кого е уведомил ще се разбере в хода на разследването. Портних също така уточни, че не е разпитван по случая, само е получил документите за повдигнатото обвинение.

Имаме изготвен стратегически документ за развитието на община Варна, допълни Иван Портних, съобщава Varna24.bg. „Това е и планът за развитието на общината. Планът е стратегическия документ, който дава възможност на общината, на бизнеса и неправителствения сектор да се развиват през следващия програмен период. Основният акцент беше насочен към Плана за възстановяване“.

Кметът обаче обърна внимание, че нито една от програмите не е отворена за кандидатстване. „Нито една от програмите, които касаят общините, нито програмите, които касаят бизнеса са договорени. Нито една програма към днешна дата не е отворена и няма и изглед да бъдат отворени.

„Искам да припомня, че при гласуването на държавния бюджет, внесохме предложения, касаещи Варна и региона на стойност 200 млн. лв. депутати от ИТН и ПП категорично не подкрепиха предложенията за Варна, а ако те бяха гласували „за“, можехме да имаме тези 200 млн. лв. в държавния бюджет“, коментира Иван Портних.

Снимка – varna24.bg