Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Поведението на Гуцанов е цинично!

На пресконференция днес, кметът на Варна, Иван Портних, се изказа изключително остро за необичайната активност на депутата от БСП, Борислав Гуцанов. Кметът коментира, че Гуцанов е спрял мантрата си за втори Аспарухов мост и е казал, че до края на годината ще бъде построен Интермодалния терминал. Той отправи и упрек към правителството, че е спряло строежа на магистрала Хемус, въпреки, че кабинетът на Борисов е осигурил средства.

„Как ще бъде направен терминала, когато половината от терена е общински и собствеността не е уточнена?“ – попита Портних и допълни, че промяната у нас е довела до реанимирането на Гуцанов в политиката.

Относно сигнала за спуканата тръба замърсила Варненското езеро, който е подал активистът на БСП, Иван Портних каза, че Гуцанов трябва да попита своя началник Станишев – по време на управлението на неговото правителство тръбата е била проектирана, и са избрани изпълнители и надзорници. Портних се надява, че Гуцанов ще зададе тези въпроси на отговорните лица.

„Нито съм избрал изпълнител, нито съм избирал надзор, нито съм разплащал или въвеждал в експлоатация въпросната тръба, защото по това време не съм се занимавал с политика.“ – каза Иван Портних. Той коментира и проекти за 200 млн..лв., които община Варна е предложила да бъдат реализирани със средства от държавния бюджет.

„В парламента, Гуцанов, Стоян Михалев и други знайни и незнайни депутати от ИТН и ПП гласуваха против или въздържал се за нашето предложение. Ако те бяха гласували „За”, можехме тези 200 млн.лв да ги имаме в държавния бюджет. Сега Варна вместо с 200 млн.лв. – разполага с 0 милиона!“ – възмути се кметът и допълни, че според него поведението на Гуцанов и другите депутати е цинично. 

barometar.net

_Снимка – varna24.bg