Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Илон Мъск купува „Туитър“ за $44 млрд.

Платформата „Туитър“ става еднолична собственост на милиардера зад „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск за сумата от 44 млрд. долара.

Това става след оферта, подадена от най-богатия човек в света, която „Туитър“ се опита първоначално да отхвърли. През целия ден обаче имаше съобщения в американски медии, че сделката може да бъде потвърдена още днес и завършена – до края на годината.

Под натиск „Туитър“ започна да преговаря с Мъск за изкупуване на акции на цена 54.20 долара.

Мъск шокира света с офертата си седмица и половина след като се разбра, че притежава 10-процентов дял в компанията и на практика е най-големият й акционер. След оповестяването на този факт бе поканен в борда на компанията, но отказа дни преди да отправи офертата си.

Собственикът на „Спейс Екс“ в момента има богатство от 273 млрд. долара според „Форбс“. В изявление, с което съобщи за сделката, Мъск обяснява:

Свободата на словото е основата на функциониращата демокрация, а „Туитър“ е дигиталният градски площад, където въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството, биват обсъждани.

Не е известно как сделката ще се отрази на облика на компанията и правилата за борба с фалшивите новини и дезинформацията. Мъск неведнъж е осъждал ограничения, налагани според него на свободата на словото в „Туитър“ и другаде, съобщава dnevnik.bg