Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Новите мутри

От какво да те е страх, когато Радев ти поднесе властта на тепсия?

За да пишеш за нещо трябва да си го преживял. Не да си чувал от баба и дядо какво е било по времето на Живков. Или за 90- те, мутренските години, когато държавата беше тотално абдикирала. Трябва да си интервюирал мутра, за да знаеш как разсъждава. Като млад репортер познавах мутри, но те не даваха интервюта. Бяха нагли, самоуверени и се бъзикаха по свой, неповторим начин. Бяха деца на улицата, получили своя шанс да правят пари. Смъркаха кокаин, имаха хубави коли и момичетата им се лепяха.

Безгрижно време!?

Какво стана с мутрите от 90-те? Някои ги убиха, други лежаха по затворите, по-умните легализираха бизнеса си. И днес ги виждам по улиците на Варна – същите физиономии, но по-улегнали. Вътрешно не са се променили. Както каза мой познат: Маймуната си остава маймуна!

Защо се сетих за мутрите, тази рожба на Луканов, която безнаказано тормозеше българите? Защото днес ни управляват мутри с бели якички. Рожбите на Румен Радев се държат точно като мутри. Те са нагли, непогрешими и алчни. Говорят ти любезно и в същото време ти забиват нож в гърба. Но за разлика от истинските мутри, за които мъжката дума значеше нещо, за сегашните тя е нищо. Те лъжат и не мигат – гледах го веднъж Асен Василев, той не мигна половин час. Омайник, като онзи съветски мистификатор Кашпировски!

След поомръзналото шоу на Борисов с неговите магистрали, виадукти и тангенти, новите мутри внесоха свеж нюанс в родната политика. От тях блика неопитност, невежество и алчност да осребрят престоя си във властта.

За което е виновен президентът Румен Радев, който ни ги пробута. Той сигурно вече 1000 пъти съжалява, че ги изкопа отнякъде, но е късно. Новите мутри са тук – лъжат, мажат, крадат и познайте кой ще спечели накрая освен тях?

Олигархът с розовите бузки Иво Прокопиев. Който си чака завода за батерии. И с когото новите мутри са си лика прилика.

Иво Югов

barometar.net