Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.08.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Има ли бъдеще партия "Продължаваме промяната"?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Д-р Янко Станев: Оневинен съм. Спечелих делата срещу Комисията за защита от дискриминация

„Да ви уведомя: спечелил съм всички дела срещу Комисията за защита от дискриминация. И съм оневинен! А онези, които бяха писали жалбата, на база на която вие тук направихте една процедура да ме махнете от заместник-председателското място, са осъдени да заплатят всичко“. Това каза от трибуната на местния парламент във Варна д-р Янко Станев.

В своето изказване пред сесията на варненския общински съвет д-р Янко Станев защити безвъзмедното прехвърляне на дяловете на община Варна в Очна болница на Медицинския университет в Морската столица. Той подчерта, че това е в полза не само на жителите на града, а и на цяла Североизточна България, тъй като болничното заведение е единственото, специализирано в лечението на очни болести в региона.

„Медицинският университет има основна задача да обучава и да лекува чрез своите многопрофилни болници гражданите на Варна, а в случая – и на Североизточна България. От 11 години работя по въпроса. Школата на проф. Константинов в лечението на очни болести е най-добрата не само в България, а според мен – в Европа, и доказателство за това са посещенията във Варна на екипите на специализираните самолети-очни болници, с които идваха у нас да наблюдават работата на специалистите ни. Прехвърлянето на дяловете е едно изключително морално решение“, завърши д-р Янко Станев, цитиран от dnesplus.bg