Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Делегацията на СДС подкрепи Манфред Вебер за президент на ЕНП

Делегацията на СДС подкрепи Манфред Вебер за президент на ЕНП на конкреса на партията в Ротердам. За поредна година най-голямата партия в Европейския парламент проведе конгрес, на който бе избран нов президент. Този път домакин бе Ротердам, Нидерландия.

Тазгодишното издание на форума е 27-мото поред и бе уважено от стотици делегати от всички 81 партии от 43 страни, членове на Европейската народна партия. Делегати от СДС бяха част от ръководството на сините- председателят на партията проф. Румен Христов, заместник-председателят д-р Янко Станев и представителят на СДС в Европейския парламент евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов.

Председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер спечели изборите за президент на партията с 447 гласа от 502.

Днес форумът продължава и предстои да бъдат избрани заместник-председателите, главният секретар и ковчежникът на ЕНП. Българският еврокомисар Мария Габриел отново ще бъде кандидат за вицепрезидент и ще получи категоричната подкрепа на СДС.

Геновева Михайлова
dnesplus.bg