Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Ново 20: ПП искат да правят българите доносници

Шефът на НАП, Румен Спецов – продал фирмата си със задължения на бедняк

Нова простотия измислиха от Продължаваме промяната! Те пишат проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна измама. Това било част от мерките за справяне с последствията от инфлацията, а целта била да има по-голяма събираемост в хазната – дъра-бъра-два чадъра… казал пред „Нова“ депутатът от ПП Искрен Митев.

Не можахте ли да измислите друго, освен да правите българите доносници ПП шушляци! И да дадете тласък на нелоялната конкуренция – фирми да подават доноси една срещу друга!

Защо първо не дадете обяснение за шефа на НАП, Румен Спецов, който продаде на малоимотно лице фирмата си, която има задължения от 1.1 млн. лева към хазната?

Депутатът Искрен Митев дава и пример как ще действа мярката „Доносник“. „Сега, ако не ви издадат касова бележка в кварталния магазин, може да подадете сигнал и НАП запечатва обекта. Идеята е след сигнала вече да получавате част от укритите от търговеца данъци. Така ще имате чисто финансов стимул да го направите.“

Митев – ти явно отдавна не си пазарувал в квартален магазин! Дори да не ми издадат касова бележка – НЯМА ДА ИЗДАМ ХОРАТА, защото искам да подпомогна дребния бизнес, който вие убивате!

Разбра ли, паркетен икономист от ПП шушляци?

Станимира Петкова

barometar.net