Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Радостин Василев: Тошко ми каза: „Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски“.

Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев заяви пред Би Ти Ви, че е бил разпитан вчера в столичната полиция, където е постъпил сигнал срещу него от собствениците на ресторанта „101 Bar and Dinner“ в столичния кв. „Дианабад“ в близост до басейн „Диана“. По думите му в сигнала е записано, че се е разхождал в заведението арогантно. Изказването му идва ден след пресконференцията, на която обяви, че той и още петима депутати напускат „Има такъв народ“. По време на брифинга той каза, че председателят на парламентарната група на политическата сила Тошко Йорданов му е казал: „Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски“.

На 7 юни, след акция в ресторанта, приходната агенция информира, че заведението е затворено за 14 дни заради нарушение на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите. На 9 юни от заведението съобщиха, че то отново е отворено, след като Административен съд – София-град, отменя затварянето на обекта. По информация на „Капитал“ собствеността на заведението се свързва, макар и непряко, с Александър Сталийски. През 2009 г. Сталийски беше описан от тогава доскорошния премиер Сергей Станишев като част от неформален кръг „Котараците“, който е близък до Бойко Борисов.

Василев каза още пред Би Ти Ви, че за него, а и за много други хора, не е тайна на кого е заведението и че чрез подставени лица то се контролира от Сталийски.

„За мен не е тайна на кого е заведението. За цялото българско общество не е тайна. Защо трябва да го крием и да се плашим, че това е на Сталийски? Аз съм адвокат, мога да сложа 15 човека подставени лица да управляват ваши бизнеси, но бизнесът е ваш“, каза Василев.

Той подчерта, че договорът за наем на заведението ще бъде прекратен, докато е спортен министър. Ресторантът е част от активите на ведомството му и затова той изрази учудване, че е бил обвинен, че заедно с още няколко души от екипа си са се разхождали арогантно в имот, който е собственост на министерството.

Радостин Василев каза още, че при сключването на договора за наем е било записано, че инвестиционната програма е имала лимит от 500 хил. лева. Въпреки това по думите му в обекта са вложени 3.5 млн. лева, но те са били за обновяване на заведението, а не за подобряването на басейните в спортната база. Според него една салата в ресторанта струвала 20 лв. и никой спортист не можел да се храни там. След това той изреди още няколко незаконни дейности в заведението. Министърът допълни, че заради всичко това ще подаде сигнал и срещу бившия изп. директор на „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов, съобщава dnevnik.bg

Готини пичове, но не за политиката

Спортният министър в оставка коментира и двама от депутатите на „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, които вчера организираха брифинг, за да се оплачат от действията на отцепниците и да съобщят, че партията е подложена на натиск от мутри.

„Не мога да кажа че са лоши хора. Те са готини пичове, но са готини пичове за всичко друго, но не и за политика“, каза Василев.

Той добави, че е получил оплаквания от депутати от „Има такъв народ“ за поведението на Йорданов. Той се държал арогантно и безпардонно, използвал груб език към народните представители и заради всичко това, както и заради „начина, по който изглежда“, бил ненавиждан от депутатите.

Кой е Радостин Василев?

Адвокатът е роден на 1 януари 1985 година в Плевен. Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Основател и управляващ съдружник е на адвокатско дружество „Радостин Василев“. То е международна адвокатска кантора, специализирана в областта на гражданското, облигационното, търговското, вещното, трудовото, административното, международното частно право и арбитраж. Дейността му е свързана с предоставяне на правни услуги и в областта на семейното, наследственото, авторското и данъчното право.
В продължение на няколко години е главен юрисконсулт на ПФК ЦСКА, откъдето придобива обществена популярност. Част е от юридическия екип в някои от най-тежките години на „червените“ след 2008 г. при управлението на Александър Томов и „Титан“, когато срещу клуба се водят десетки дела.

След това адвокатът насочва усилията си към дейността на своята кантора. Участва в защитата на Федерацията по вдигане на тежести след тежкия допинг скандал през 2015 година. Защитавал е футболисти като Ивелин Попов, Кирил Десподов, Спас Делев и Иван Иванов, както и бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви.

През 2017 г. се включва в работата около кандидатура на Любослав Пенев за президент на БФС. През 2020 година става учредител на ПП „Има такъв народ“ с лидер Слави Трифонов.

„И в държавата ни, и във футбола мръсниците искат да те смачкат, да те няма, присмиват се, обиждат. Твърде дълго е било мракобесна нощ в нашата родина, а във футбола буквално непрогледна. Хората са свикнали със състоянието на летаргия. То се е превърнало в битие и оттам в съзнание. Вече си мислят, че тъмното им харесва, заблуждават се, че виждат в него, и дори го считат за норма. Скоро ще играем футбол на тъмно и ще се радваме.“ – казва Василев.