Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Томислав Дончев: На тази мъка трябва да се сложи край!

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ по време на брифинг в централата на партията. Той бе категоричен, че в коалицията отношенията се регулират със заплахи, изнудвания и натиск, а подкрепата се осигурява чрез пазарлъци. Трябва да се сложи край на тази мъка. Мъка е за всички“, добави Дончев.

Делян Добрев заяви, че в страната ни има галопираща инфлация, на каквато не сме били свидетели от 1997-1998 г. Той заяви, че инфлацията в Европа е на половина.

„Не компенсираха бизнеса навреме и го компенсираха с прекалено малки компенсации. Тази несигурност е заради некадърност и води заради хранителните продукти, стоките и услугите“, каза още той.

По думите на Лъчезар Борисов за първи път от 25 години правителството на България представлява заплаха за финансовата сигурност, а с това и за националната сигурност.

„Една от гордостите на настоящото правителство – износът, той не допринася за БВП. Износът нараства с 6,5%, а вносът – двойно. Предадохме на чужди икономики само за три месеца 1 млрд. евро“, заяви Лъчезар Борисов.

По думите му в момента губим законност, държавност, губим и сигурност.

„Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева”, подчерта Деница Сачева.

„Утре внасяме вота на недоверие. Вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа”, посочи Десислава Атанасова.

Според Тома Биков вотът на недоверие се възприема като най-силният политически акт на една опозиция.

„В ситуацията на криза безпрецедентна и позор, нашият вот на недоверие цели да спаси българската политическа система от разпад. Ние не искаме просто това правителство да приключи мандата си, нашата цел е и да помогнем на демократична България и ако щете на БСП да излязат от тази неловка ситуация, която е на път да ги приключи като политически субекти. Вотът на недоверие е възможност за стабилизация на българската политическа система. Това, което виждаме в последните дни е вредно, пагубно и недопустимо за българския политически живот, коментира още Биков.