Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 11.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Лингвист и криминален психолог: Радостин Василев и Тошко Йорданов лъжат

На снимката – Радостин Василев

Нито едната, нито другата страна казаха на 100 процента мотивите да се стигне до раздора в „Има такъв народ“. Неистини са били изречени и на двете пресконференции – и на спортния министър Радостин Василев, и на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Това са изводите, направени след анализ от криминалния психолог Тодор Тодоров и Христина Шушков – криминален лингвист. В студиото на „Тази неделя“ по Би Ти Ви те коментираха поведението на Василев и Йорданов в деня, в който заедно със спортния министър се отцепиха първите депутати на Слави Трифонов. Тогава пръв брифинг даде Радостин Василев, последван от Тошко Йорданов.

Според експертите поведението на Радостин Василев е било преекспонирано в посока на драматизъм, за да придаде повече достоверност на думите си. Когато някой използва често думите „винаги“ или „никога“, това е израз на недостоверност почти винаги, коментира обаче криминалният психолог. Думите му потвърди и лингвистката Христина Шушков.

Със стискането на устните си пък Василев показвал, че прикрива информация.

Двамата коментираха, че по-скоро Радостин Василев наистина е чул от Тошко Йорданов репликата, че го праща Дългия – Слави Трифонов, за да му предаде да не закача Александър Сталийски. Когато се използва пряка реч, най-вероятно е съвкупност от няколко контекста, събрани от Василев. По-скоро я е чул, каза Тодор Тодоров.

Според него обаче поведението на спортния министър издавало, че той е правил компромиси, преди на въпросната пресконференция да обяви, че моралният му праг е достигнат.

По повод репликата на Василев „Задкулисието дойде при нас“ анализът на Христина Шушков е: Интересно съчетание – обикновено хора, които имат общо със задкулисието, биха сложили тези думи толкова близо в едно изречение.

Според криминалната лингвистка Василев е човек, който може да манипулира.

Шушков коментира и категоричното отричане от страна на Тошко Йорданов, че е ходил от името на Слави Трифонов при Радостин Василев заради Сталийски – думите „абсолютна лъжа“ са знак за чувствителност в едно изказване.

Според Тодор Тодоров Тошко Йорданов лъже, казвайки, че е щастлив от напускането на колегите си. Затова прехапвал устни – това показвало, че не казва истината.

Заместникът на Слави Трифонов е спестил истината и е внимавал да не каже на публиката нещата в истинския им вид, показвал анализът на експертите.

А по повод депутатката от ИТН Христина Иванова, чийто запис от разговор с Радостин Василев бе пуснат от Тошко Йорданов на брифинга, психологът коментира, че тази жена изглежда като човек, към когото заплахите не са спирали. Те обаче можели да идват и от съпартийците й, защото и в поведението на Тошко Йорданов се виждало доминантност и натиск.