Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция

Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва на втора инстанция. Софийският апелативен съд е насрочил първото заседание за четвъртък, съобщава БТА.
От присъдата не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито Николов. През март Софийският градски съд осъди на девет години затвор Николов. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години. Той бе осъден да плати разноските по делото и разследването.

Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат първоначалният арест на младежа и престоят му под домашен арест.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за младежа, като изтъкна младата възраст, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на журналиста искат по-тежки наказания за Николов. Той от своя страна иска да бъде оправдан или алтернативно – да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 г. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър. Експерти заявиха, че Николов е карал с превишена скорост.