Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.06.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Има ли бъдеще партия "Продължаваме промяната"?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Асен Василев похвали икономическата политика на правителството

Икономическата и финансова политика на правителството не е провал, каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред БНР. Василев участва в третия Софийски икономически форум. В отговор на въпрос дали икономическата политика на правителството е провал той каза: „Не, голям успех е, това ще го защитим в парламента днес”.

По думите му процедурата за приемане на поправките в бюджета се движи по график. Разчетена е така, че да се приеме навреме. Ако се налага, ще се работи и през почивните дни.

„След като бъдат всички предложения предложени към комисията по бюджет и финанси, ще бъдат разгледани, остойностени от финансовото министерство, след което ще работим с колегите в комисията, за да видим разумните предложения да бъдат приети, не чак толкова разумните да бъдат отхвърлени”, каза вицепремиерът.

Запитан дали правителството ще получи още 6 гласа подкрепа, той каза: „Това зависи от съвестта на тези 6 човека”.

Той бе попитан дали е възможно да бъде премиер, ако вотът на недоверие успее и „Продължаваме промяната” се опита да състави нов кабинет. „Нека да видим какво ще стане на вота. След това има време за реакция”, отговори Асен Василев.