Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Тези дезертьори една къщичка за птици не са направили

От ГЕРБ няма да вземат втория мандат. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в Бургас. От думите му стана ясно още, че са щели да подкрепят правителство на „Продължаваме Промяната“, ако бяха изпълнили техния.

„Няма кой да преговаря за третия мандат. Имаме решение да не управляваме с БСП. Ако го даде на тях и да искам, Конгресът ме е задължил, да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано, учили се”, каза той в Бургас.

Борисов отправи критика към правителството в оставка. „Една къщичка за птици не с направили, една велоалея. АМ „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху АМ „Хемус”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат”, посочи Борисов.

„Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, добави той.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

„Радев причини много щети. Той доведе тези хора и животът ще му го върне сега за служебното правителство. Как ще оправя тиняка, който оставиха? Аз с моя опит не се наемам. Мога само да му пожелая успех”, посочи Бойко Борисов, цитиран от fakti.bg