Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ-Варна регистрира листата си за изборите, водач е Даниел Митов

Това е силният отбор на ГЕРБ/СДС – Варна, с който убедително ще спечелим доверието на нашите съграждани. Защото измамната Промяна и Пълен Провал със 7-месечното си пребиваване във властта ни изправиха пред незапомнени тежки кризи, с които тепърва трябва да се справяме. Това каза кметът на Варна и областен координатор на партията Иван Портних, който регистрира в РИК листата с 30 кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори на 2 октомври.

„За мен е чест и удоволствие водач на отбора да е Даниел Митов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, политик с ясна евроатлантическа ориентация, два пъти министър на външните работи”, каза Портних. Той посочи, че всички общини във Варненска област и райони в града са със свои представители в листата, както и коалиционните партньори СДС и „Гергьовден”. Повечето лица са познати от предните избори през миналата година, преобладават младите хора с висше образование и добра професионална реализация. Иван Портних благодари на проф. д-р Костадин Ангелов, водач на варненската листа в предните парламентарни избори, за добрата съвместна работа и му пожела успех във Велико Търново.

„Варна е прекрасен град, прозорец към света, хората тук са космополитни, отворени и широко скроени”, каза Даниел Митов.

На най-често задавания въпрос с кого ще се коалира партията, той отговори: „Ние сме в коалиция с гражданите. „ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с кризите, които донесе Промяната. Промяната не беше за добро, Промяната беше катастрофа. Хората видяха това по сметките си за ток, за газ, по сметките, които плащат на бензиностанциите. Това, което направи Промяната, е да плащаме данък „война”- с горивата, с този лев на всеки литър гориво и вкарването отново в употреба на посредници на Газпром, т.е. купуваме същия газ, но на по-високи цени“, каза водачът на варненската листа на ГЕРБ/СДС.

Той посочи, че партията има решения за справяне с високите цени на ел. енергията, за алтернативни доставки на синьото гориво при 100 % диверсификация – с повече количества от Азербайджан, организиране на търгове на различни точки, свързани с Балкански поток, от които може да влиза и друг газ, и разбира се да се договарят количества втечнен газ, за които трябва да има резервиран капацитет. Не на последно място е овладяване на мигрантската вълна, битката с трафикантите и каналджиите, която загуби лично Бойко Рашков като министър на вътрешните работи. Даниел Митов припомни как през 2015-2016 г. при правителството на Бойко Борисов беше овладяна най-голямата бежанска криза не само за България, но и за Европа.

barometar.net