Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Иван Бакалов: Някой ще провери ли антиките в хотела на Маджо?

Журналистът Иван Бакалов публикува пост в социалните мрежи,придружен със снимки от хотел, който според него е на Младен Михалев-Маджо:

В хотел „Хелена ризорт“ в Слънчев бряг, 5 звезди по българските стандарти, 360 лв. на вечер двойна стая през юли-август, има скромен музей от антики. Само за една такава делва прост иманяр влиза в затвора. А тук има цели статуи и каменни орнаменти, неизвестно откъде изкопани. Никой не ги закача, това е т. нар. хотел на Маджо. Пред него има и рекламно пано на т. нар. банка на Маджо – „Интернешънъл асет банк“. Същата, която Рашков нарече банката на СИК, от която са изтеглени 60 млн. в брой от фирми за магистрала „Хемус“.
Само за сравнение – на Пламен Бобоков намериха табло с 48 върхове на стрели, железни, от средновековието, подарени му и поради ниската им стойност (има такива хиляди), сложени в мазето. Заради това Гешев поиска конфискация на половината му имущество и 15 години затвор. Съдът го оправда.
Тук сигурно ще оправдаят, ако стане скандал, че това са реплики. Да, ама специалист ми каза за делвите, че са автентични. За каменните орнаменти – кой ще прави фалшиво парче от украса? А фигурите добър познавач може да ги прецени и по снимки. А защо не иде някой на място? Да направят една комисия , да видят какви са тия антики за украса на хотел?

barometar.net