Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Откраднаха тротоари във Варна, дават ги под наем – община Варна си затваря очите

В писмо до сайта afera.bg, варненецът Марио Ангелов сигнализира за тротоари, превърнати в паркоместа:

Здравейте, казвам се Марио Ангелов и живея във Варна на улица Дубровник.

Приложено ви изпращам снимки на пресечката, намираща се между Дубровник 48 и 46 (магазин Била). Въпросната пресечка по статут се води улица. Има осови точки , широка е 10м., с два тротоара по1.50м. На базата на което двете новопостроени кооперации се водят ъглови сгради с неограничен коефициент на застрояване.

На място обаче, видно и от снимките тротоарите липсват и улицата е чувствително по тясна. Има изградено външно стълбище върху улицата за един от офисите. Някой даже си е направил паркоместа върху тротоара и ги дава под наем!

Сигнализирахме до общината, но за пореден път демонстрират незаинтересованост и още по-лошото – усеща се, че искат да прикрият нарушението! Отговорите им са безкрайно нелепи, което ме навява на мисълта, че става въпрос за корупция!

Сигнализирахме за това прокуратурата, до момента нямаме отговор нито входящ номер.

П.С. Въпросната сграда е наскоро въведена в експлоатация, строена е от фирма „Пътинженеринг „или нещо такова, съвместно с общината на общинска земя. Има редица нарушения за които общинските служители са си затваряли очите, но мен пряко ме засягат най- вече крадените тротоари.

С уважение!

Марио Ангелов