Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Доц. Медиха Хамза: В живота ни трябва да се върнат предвидимостта и сигурността за работните места

Dnesplus.bg представя кандидатът на СДС-Варна в коалицията ГЕРБ-СДС, заемаща 6-та позиция в кандидат-депутатската листа в 3 МИР – Варна, доц.Медиха Хамза.

  • Доц. Хамза, бихте ли ни разказали за себе си с няколко думи?
  • Казвам се Медиха Хамза, родена съм и израснала във Варна. Учила съм в СУ „Любен Каравелов“, на което в момента съм председател на Обществения съвет.

Завършила съм Техникума по електротехника, след което кандидатствах в Техническия университет във Варна, където придобих и научните си степени. Работя като преподавател в Медицинския университет. Омъжена съм, имам двама сина. Свободното си време обичам да отдавам на обществена и читалищна дейност, а хоби са ми народните танци. Танцувам вече 11 години в танцов клуб „Мегдана“ към Народно читалище „Просвета-1927“. Дадох своя принос в местното самоуправление, като бях два мандата общински съветник във Общински съвет-Варна.

  • В каква посока ще са насочени усилията и работата Ви, когато влезете в парламента?
  • Като преподавател във висше учебно заведение съм добре запозната с проблемите на образованието и реализацията на младите кадри. Бих желала да съм повече ангажирана с проблема и да имам възможността да бъда част от решенията.

Държавата ни е в невиждана през последните години криза във всички сфери. Налага се да бъдат решени в спешен порядък, за да възстановим спокойствието на хората.

Нечовешката инфлация постави на колене възрастните и уязвимите хора и стопи спестяванията им.

  • Какви приоритети поставяте пред себе си Вие и коалицията ГЕРБ-СДС?
  • Приоритетите, които поставяме пред себе си са свързани с политики, които да изправят на крака държавата, да дадат път на бизнеса. Най-бързо трябва да решим жизненоважните проблеми – намаляване на цените на електроенергията за потребителите и бизнеса, намаляване на излишно надутите цени на горивата, за да се овладее безумната инфлация. Хладилникът в едно семейство е най-ясният показател за едно управление. Предвидимостта във всеки дом и семеен бюджет, сигурността за работните места – това са нещата, които отново трябва да се завърнат в живота ни.

Скъпите експерименти на четворната коалиция плащаме всички ние. Аматьорите, за чието безотговорно упражнение народът плати и ще плаща висока цена, нямат място в политиката.

Затова заставаме пред вас – отговорни политици с опит, професионализъм и експертиза, търсим подкрепата на нашите избиратели и съмишленици, за да върнем заедно вярата на хората в личния им успех и надеждата в просперитета и развитието на България.

Време е за действия, не за илюзии. Коалицията ГЕРБ-СДС с провежданата дясна политика е в състояние да изведе страната от дълбоката криза.

По материала работи Геновева Михайлова

Заглавието е на редакцията.