Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.10.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Интервю

Магърдич Халваджиян: В България заради манталитета ни, не може да има президентска република

„От няколко години за мен политиката сякаш се случва на друга планета. Ядосвам се, а през последните години не чувам и платформи“, коментира спиралата от избори на избори, в която се оказа страната ни Магърдич Халваджиян.

„Фен съм на президентските републики, но смятам, че на балканските държави не може да съществува заради манталитета ни. В бивши тоталитарни държава, сред които сме и ние, това е абсурд. Всички сме наясно, че в България гражданско общество няма. То е толкова крехко, едва надигащо главица, заедно с корумпирани медии, които подкрепят статуквото. Мисля си, че при тези обстоятелства една президентска република ще ни закопае тотално (б.р. – идея на Слави Трифонов). При такива обстоятелства президентът ще може да прави каквото си поиска. Това е поради липса на контрол, липса на гражданско общество и цялата власт ще се концентрира в ръцете на един човек“, споделя мнението си продуцентът за референдума за смяна на системата.

„Помня режима на тока, купонната система и опашките по магазините за кисело мляко. Спомням си опашките с денонощия по бензиностанциите. Можем да правим предаване и на свещи, но трябва да има ток, за да си пуснеш телевизора. Не знам с какво може да бъде стреснат този народ. Той е в стрес през последните 30 години, а преди това още 40 години, но тогава не го разбираше. Не ми се иска през 2023 година да преживяваме някакви неща, които си мислехме, че са останали години назад във времето.“

Продуцентът Маги Халваджиян е гост в студиото „На фокус с Лора Крумова“, където часове след старта на комедийното шоу „С Рачков всичко е възможно“ и броени минути преди началото на звездното предаване за имитации „Звездите в нас“, коментира успешния телевизионен сезон за NOVA. Той признава, че от 25 години е на избори за зрителския вот с предавания и то два пъти годишно – за пролетния и за есенния сезон.

„Изключително съм доволен от шоуто „С Рачков всичко е възможно“, което се излъчи в събота вечерта по NOVA. Беше изключително смешно, което ни беше и целта. Изключително приятна атмосфера, хората в залата умираха от смях, а такова нещо не бях виждал от години да се случва. Радвам се, че гледах и предварителните данни, че сме били и конкуренцията. Бяхме на избори и взехме по-добрия дял. Някои хора се дразнят от рейтингите, но те са критерии дали си успял с това, с което си се заел. Всеки един от нас работи, за да направи нещо по-добро. Рейтингът показва колко хора са те гледали. Ако са те гледали повечето хора, значи си направил успешен продукт“, пояснява продуцентът.