Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Август Попов: С това заболяване, което има Слави, надали най-важното в живота му е политиката

Извън парламента се очертава да остане партията на Слави Трифонов. Това провокира негови бивши колеги и приятели да се чудят защо въобще Дългия се е заиграл с политиката. И да си отдъхнат, че сега нещата са си дошли на мястото.

„Не знам защо партията на Слави Трифонов, чийто лидер е той, няма да продължи да участва в политиката на България. Дори не смятам, че онова, което видимо се случва в нея, тръгва от Трифонов. Той е само лицето на ИТН. Флагманът, от когото идва всичко, е Тошко Йорданов.“ Това каза пред „България Днес“ бившият колега на Дългия от славните години на студентското предаване „Ку-ку“ Август Попов.

Актьорът смята още, че със сегашния си вот хората „наказват“ партията на шоумена, задето са катурнали предното правителство. Споделя, че не разбира от политика, гледа да стои далеч от нея и не знае дали излизането на ИТН от Народното събрание е печеливш ход за лидера му.

„Да ви кажа честно, изобщо не знам защо някои хора все още политиканстват. Политиката е мръсна работа! Но явно искат да се изцапат. А с това заболяване, което има Слави, надали най-важното в живота му е политиката“, добавя завършилият НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов кукувец.

„Направихме поне още 1 стъпка напред – вече ИТН е извън играта, защото се мъчеше в тази си роля и измъчи и останалите. Един препъникамък по-малко!“ Това пък сподели във ФБ профила си един от доскорошните сценаристите в „Шоуто на Слави“ Теньо Гогов. Макар и бил рамо до рамо дълго време с тв водещия, авторът на кючека „Буболечка“ разсъждава „на трезва глава“ следизборно и смята, че случващото се ни учи колко голяма доза промяна можем да поемем като общество. „Неголяма, окей – приемаме го. Това е реализъм. Но обществата са силно консервативни системи“, казва още сценаристът на „Столичани в повече“ и шеговито добавя в заключение: „КазАх си, да ми олекне! И помнете, може да ви боли след неделя, но не повече от ахилеса на Цънцарова след цяло денонощие на токчета!“.

„Политиката е или всичко, или нищо, с което човек трябва да се занимава“ – казва друг бивш съратник на Дългия, Влади Въргала. – Така е и работата, с която Слави се занимава. В един момент той трябва да избере на кое иска да обръща внимание – на шоубизнеса, на политиката или на живота си в личен план. Навремето големият режисьор Младен Киселов, светла му памет, беше член на Политбюро. И когато настъпиха проблеми, той го напусна и каза: „Един ден се събудих и заставайки пред огледалото, си казах – ти с какво искаш да се занимаваш, с политика или с театър? Избрах театъра и напуснах бюрото“. Затова мисля, че ако Слави искаше да остане в политиката, имаше абсолютно всички козове да го направи“ – категоричен е Въргала.

„В политиката има нужда от хора като Слави – казва още актьорът. – Когато избухна зверството с нашите медици в Либия, той беше единственият, който извън всички политически фигуранти, които по никакъв начин не защитиха живота и достойнството на заточените ни сънародници, поведе народа ни пред посолството на Либия. Когато някой, стоящ далеч от България, реши съдбата на медиците и бяха освободени, след връщането им той ги покани в шоуто си. Но те му отказаха и отидоха в друга телевизия, защото така им бе наредено. Но Слави нито повдигна това на въпрос, нито отиде да се разправя с някого и да каже: „Ние какво направихме, пък вие сега не щете да дойдете!“. И той направи всичко това в името на принципите си. Това е нещо, което никой не помни, а аз никога няма да забравя!“ – категоричен е Въргала.