Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Войната чука и на нашата врата

„Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Варна и областен координатор на партията Иван Портних, евродепутатът Емил Радев, общински ръководители и общински кметове и колеги народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна, подкрепихме кандидата ни за кмет на Вълчи дол Георги Тронков! Вярвам в успеха му и победата на частичните местни избори на 9 октомври в неделя.“ – написа в социалните мрежи, депутатът от ГЕРБ Павел Христов.

Във Вълчи дол Бойко Борисов каза:
След всичко, което сътвориха “промяната”, да бъдат опозиция наистина им е най-добрият вариант. Или не са ни разбрали, или се правят, че не ни разбират – ние не предлагаме коалиция или друга форма на общуване извън това, което е полезно за държавата.
Според мен контактната група, която пресложихме, ще проработи. Тя е състовена от хора, които са се доказали със своите евроатлантически позиции. Оставили сме вратата отворена за другите партии да направят своите предложения. Изборите показаха, че народът каза „да“ на ГЕРБ, но не се произнесе категорчино ГЕРБ да управлява самостоятелно.
Първата и най-важна тема в момента е войната в Украйна. Тя чука и на нашата врата със заплаха за ядрени удари и обстрел на АЕЦ „Запорожие“. Путин твърди, че централата е негова, ние не признаваме това. Аз се съобразявам с партньорите си – ЕС и НАТО.
ДБ сега щели да вкарват законопроект за подкрепа на Украйна-ние отдавна го направихме, но тогава ДБ бяха в коалиция с БСП. Но както казва народът-всеки допуска грешки.
Трябва да бъдем на страната на нашите приятели от Украйна, както го направи целият демократичен свят. „Промяната“ увърта по тази тема и дори казва, че ще прави коалиция с категоричния противник на подкрепата за Украйна – БСП.
Втори важен въпрос е диверсификацията на ядреното гориво, петрола и газа. И решаването на тези въпроси трайно чрез дългосрочни договори. Стана ясно, че танкери с газ не са договорени, не са подписани и не са осигурени, както твърдяха ПП.
В нашия регион, предвид заплахите, които съществуват, трябва да имаме много гъвкаво правителство и парламент, които да взимат решения. Кирил и Асен избягаха от тези въпроси и казаха, че са против закупването на военни самолети. Ние сме категорични, че втората част на ескадрилата трябва да е F-16/Block 70.
Кирил Петков казва, че не могат да направят обща парламентарна група с ДБ, защото това било подмяна на изборите, а те имали морал. Значи и те поумняват, защото само преди два месеца те пазаруваха депутатите на ИТН. Коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите.
Коалиция се прави само със сестрински партии от евроатлантическия блок. Пъпната връв на ГЕРБ е вързана с евроатлантическите партньори. Те и до ден днешен ни вярват, защото знаят, че сме истинската демократична и дясноцентристка партия.

barometar.net