Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Warner Music направи ремикс на песента „Комбайна-вършачка“

Една от трите най-големи музикални компании в света – Warner Music, придоби правата на песента на оркестър „Камчия“ – „Комбайна-вършачка“, по-известна като „Васко Жабата“, и направи официален ремикс, който вече се разпространява по целия свят.

Автори на новата версия са италианският диджей Фабрицио Паризи и музикантът и продуцент The Editor.

Warner Music взе правата благодарение на представителите си в България „Орфей Мюзик“, които са официален дигитален дистрибутор на оркестър „Камчия“. При проявения интерес за EDM ремикс на песента, за да я превърнат в радиохит в Европа и по света, “Орфей Мюзик” веднага се обръщат към Fabrizio Parisi & The Editor с предложение да го направят те. Въпреки че тандемът, който стои зад едни от най-успешните електронни проекти у нас, успява да преобрази напълно парчето само за дни, Warner вече е получил ремикси от различни диджеи и е програмирал премиерата. Щом вариантът на Фабрицио стига до централата на Warner обаче, плановете бързо се променят и българското предложение е избрано като фокус трак между останалите ремикси.

„След като тази песен е тотален хит в толкова много държави, беше абсолютно логично, че ще се нуждае от официален ремикс. Не сме очаквали, че предложението ще бъде отправено към нас, което ни учуди в първия момент, но да работиш с мейджър компания като Warner Music е привилегия за нас! Когато се свързаха с нас от „Орфей Мюзик“, казвайки, че Warner искат ремикс на „Васко Жабата“, направихме така, както по принцип правим с всички ремикси: абстрахирахме се от оригинала на песента и се замислихме как би звучала, ако я бяхме написали ние днес. Ремиксът беше пратен след дадения краен срок, реално бяхме закъснели, но за наша радост явно се е харесал на Warner Music и пристигна съобщението, че това ще бъде главният клубен микс!“, разказва пред „Телеграф“ Паризи.