Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съдът призна Йоан Матев за виновен за убийството на Георги Игнатов

Съдът призна Йоан Матев за виновен за това, че на втори юни 2015 г. умишлено е умъртвил Георги Игнатов в Борисовата градина, предаде БТА. Матев е осъден на шест години и шест месеца лишаване от свобода.

Присъдата не е окончателна и ще бъде обжалвана пред Върховния касационен съд, съобщи адвокатът на Йоан Матев. Матев ще трябва да заплати по 150 хил. лв. за неимуществени вреди за причинени болки и страдания на двамата родители на убитото момче. Предстои съдът да изготви мотивите си в писмен вид. За момента Матев остава с мярка за неотклонение „подписка“.

Според магистратите Матев, който тогава е бил непълнолетен, умишлено е умъртвил 15-годишния Георги Игнатов с нож,

били са срязани множество вътрешни органи на момчето и то е починало от кръвозагуба. Съдът го оправда по обвинението, че е причинил смъртта на Игнатов по особено мъчителен начин.

По-рано днес резултатите от митохондриална експертиза посочиха, че косъмът, открит на ножа, с който се твърди,

че е убит Георги Игнатов, не е негов. На 14 юли съдът допусна нова експертиза, която да установи с по-прецизна точност ДНК сходство между убития в Борисовата градина през 2015 г. Георги Игнатов и майка му. За да бъде направена тя, се използва парчето от косъм на ножа, с който се твърди, че е убит младежът. След като съобщи резултатите от експертизата и изслуша двете страни, съдът се оттегли и съобщи присъдата три часа по-късно.