Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съвременни будители: Лилия Христова

Всяка година на 1 ноември – Денят на народните будители пиша за човек, който според мен е съвременен будител. За мен г-жа Лилия Христова е такъв будител. От години тя е директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна – длъжност, която за нея не е само административна задача, а лична кауза. Лилия Христова познава проблемите на всяко училище и университет във Варна, ежедневно комуникира с ректори, директори на училища и детски градини, учители и родители и прави всичко възможно да разреши проблемите им.

Според мен, за да върши работата си добре –  освен професионализъм и познаване на материята са нужни ентусиазъм и здрави нерви. Мисля, че Лилия Христова ги притежава. Тя работи в синхрон с учителския синдикат и Министерство на образованието и науката, участва и организира семинари за повишаване нивото на родното образование.

Във Варна беше решен и проблема с местата в детските градини, строят се нови филиали и корпуси, регулярно се извършават ремонти на сградния фонд – заслуга за което има Лилия Христова и нейният екип.

Няма нужда от високопарни думи за Лилия Христова – нейната работа говори вместо нея. А това е най-точният барометър за постиженията й.

Иво Югов

barometar.net