Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Даниел Митов: Няма да търсим подкрепа от отделни депутати на ПП

Има институционален начин, по който се подхожда. Никога не сме ходили да търсим депутати от тук и там. Видяхте какво стана като се криха в разни лаборатории и купуваха депутати – падна им правителството. Така Даниел Митов от ГЕРБ отговори на въпрос дали ще търсят отделни депутати от „Продължаваме промяната“, след като се разбра, че част от тях са склонни да подкрепят правителство начело с хората на Бойко Борисов.

Хората искат правителство от политиците, което да решава проблемите пред обществото. Подобен тип срещи не са начало на коалиционни преговори. Има смисъл да се разговаря. Видяхте колко парламента отминаха без да бъдат постигнато нищо. ПП искат да отидат на избори от самото начало, категоричен бе той пред Би Ти Ви.

Ние не сме демокрация, в която има две партии, а парламентарна република и в нея не се прави така – да се обявиш за опозиция от самото начало. Те искат избори. Ако не искаха, нямаше да казват, че няма да подкрепят първия мандат. Той може да се окаже много ползотворен, каза Митов.

Във вторник ПП и ГЕРБ ще се срещнат, за да обсъждат приоритети.

Аз се надявам на тази среща да се говори сериозно, а не с клишета и пропагандни небивалици, които слушам непрекъснато. Борисов е опитен човек в българската политика и знае какво говори. Когато хората са те изпратили в парламента, си длъжен да направиш всичко, за да има правителство. Аз съм убеден, че зрелите партии в парламента ще направят всичко възможно, за да се стигне до някакъв вариант на правителство. Освен ПП, другите се държат като системни партии. БВ се държи като системна партия нищо, че е влязла за първи път в парламента. Дали си системна партия зависи от това как реагираш. Не значи, че съм съгласен с всички техни позиции в парламента, коментира още Митов.

А запитан защо е опасно президентът дълго време да управлява през служебни кабинети, отвърна: Президентската институция не е натоварена с достатъчно легитимност от конституцията и гражданите така, че да прави политики.