Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.09.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория България

Иван Портних награди спасителя от пламналия влак старши инспектор Върбан Петков

Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов наградиха днес старши инспектор Върбан Петков от Първа РСПБЗН- Варна, който с бързата си и навременна реакция предотврати голяма трагедия и помогна при евакуирането на пътниците по време на пожара във влака край Каспичан миналата седмица.

Събитието бе организирано от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна комисар Тихомир Тотев пред сградата на Противопожарната служба в града и започна с минута мълчание в памет на убития граничен полицай Петър Бъчваров.

„Благодаря от мое име и от името на гражданите на Варна на старши инспектор Върбан Петков – за проявените смелост и висок професионализъм при спасяването на хората по време на жп инцидента край Каспичан“, каза кметът Иван Портних. Той връчи на пожарникаря почетен плакет на Община Варна и мобилен телефон, тъй като неговите вещи изгорели във влака. Награди бяха връчени и от МВР. Старши инспектор Върбан Петков сподели, че е успял да реагира професионално в критичната ситуация, заради създадените умения по време на дългогодишната си работа в Първо РС на РСПБЗН – Варна. Той благодари на колегите си и на институциите за признанието.

barometar.net