Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.06.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Арт

На Александър Морфов му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш

“Политиката няма място в театъра, особено в националния театър. На Александър Морфов за пореден път му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш. Човекът, който може да твори в цял свят, тук ние му казваме, че нямаме нужда от него”, заяви актьорът Валери Йорданов в ефира на bTV по повод скандала в Народния театър през последните две седмици.

На 29 октомври вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър Велислава Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е „известният извършител и че не се е крил“. Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата. “Това беше акт на протест, който беше предварително обявен с усмивка от самия Морфов пред колегите”, каза актьорът.

Той каза, че Морфов от два месеца се опитвал да води разговор и да направи нещо. “Колеги, които работеха повече от 15 години в театъра, биваха принудени да напускат със споразумения, които не са им угодни”, уточни Йорданов.

По думите му Александър Морфов е канен като режисьор из целия свят.

“Самият той няма нужда от пиар. Юристите ни казаха, че единственото, което може да искат от Александър Морфов, е да плати боядисването на вратата. Може и аз да я боядисам. Неговият протест обаче веднага беше използван политически. Политиката няма място в театъра”, добави Йорданов, цитиран от frognews.bg