Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

Дженифър Сибъл Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния, обвини Харви Уайнстийн в изнасилване, предадоха АП и Ройтерс, цитирани от БТА. Тя е режисьор на документални филми.

Жената Нюсъм свидетелства в понеделник. По думите ѝ, тя е била изнасилена от бившия филмов продуцент Уайнстийн през 2005 г. По това време се е опитвала да гради кариера на актриса и продуцент.

Нюсъм разказа пред съда в Лос Анджелис, че е срещнала Харви Уайнстийн по време на филмовия фестивал в Торонто. 31-годишната по това време Нюсъм е играла роли в киното и телевизията.

Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване – 2

Седмици след запознанството им Уайнстийн я е поканил на среща в хотел „Пенинсула“ в Бевърли хилс, Калифорния. Нюсъм смятала, че става въпрос за бизнес среща. Пред съда тя каза, че била изненадана от факта, че трябва да се срещне с един от най-влиятелните холивудски продуценти в хотелски апартамент.

Когато Нюсъм отишла на срещата, Уайнстийн не бил заинтересован от обсъждането на нейните филмови проекти. Той отишъл в банята, извикал Нюсъм и след това упражнил сексуално насилие върху нея. „Бях уплашена. Не бях отишла за това“, каза през сълзи тя в съда в понеделник.

Дженифър Сибъл Нюсъм свидетелства, че Уайнстийн я е изнасилил.

В момента бившият филмов продуцент излежава 23-годишна присъда за сексуални престъпления в Ню Йорк. Той стана лице на кампанията #Аз също преди пет години. Сега Харви Уайнстийн трябва да отговаря пред съда в Лос Анджелис по 11 обвинения за изнасилване и сексуално нападение. Бившият продуцент пледира, че е невинен. Адвокатите му казаха, че сексуалните отношения са били доброволни и са част от „кастинг културата“ в Холивуд.

Дженифър Сибъл Нюсъм е една от 4-те жени, чиито обвинения станаха основание за делото в Лос Анджелис.

По времето на изнасилването Сибъл Нюсъм все още не се е познавала със съпруга си Гавин Нюсъм, понастоящем губернатор на щата Калифорния. Той не е знаел какво се е случило на съпругата му до периода на публичните обвинения срещу Уайнстийн.

Адвокатът на Уайнстийн Марк Уърксман попита Сибъл Нюсъм защо съпругът ѝ е приел дарение за кампанията си от Уайнстийн. Филмовата режисьорка отговори, че Гавин Нюсъм е върнал парите, дарени от Уайнстийн, след като е разбрал за изнасилването.