Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.09.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Бизнес

Дигитално подмладяват Харисън Форд за „Индиана Джоунс 5“

Предстоящият пети филм за легендарния археолог Индиана Джоунс ще срещне зрителите не само с 80-годишния Харисън Форд, който изпълнява главната роля, но и с неговата млада версия.

Актьорът ще бъде дигитално подмладен за откриващата сцена на „Индиана Джоунс 5“, разкрива режисьорът Джеймс Манголд.

Манголд е искал да последва традицията на предните филми от поредицата, които започват ударно с изпълнени с много действие сцени – от капана в началото на „Похитители на изчезналия кивот“, през музикалния номер в „Храма на обречените“ до теста на атомна бомба в „Кралството на кристалния череп“.

Ето защо началото на новия, пети филм също ще е изпълнено с действие. Зрителите ще бъдат прехвърлени в 1944 г. в замък, пълен с нацисти.

А срещу тях – с помощта на технология за дигитално подмладяване – ще се изправи Инди, изглеждащ така, както изглеждаше в „Похитителите…“.

След тази откриваща сцена филмът ще направи преход към 1969 г., когато се развива основната част от историята.

За да подмладят Форд с няколко десетилетия, специалистите от компанията Industrial Light and Magic (ILM) разчитат на свой нов софтуер. Той преглежда стари записи, на които актьорът е по-млад, а след това ги синхронизира с новозаснетите кадри.

Дори оригиналното яке на Инди, използвано за „Похитителите на изчезналия кивот“, е изровено от складовете и изпробвано от Форд, преди да бъде създадено ново такова – нишка по нишка.

„Надеждата ми е – въпреки че ще се говори за това от гледна точка на технологията – че ще го видите и ще си кажете: „Боже, намерили са кадри. Това е нещо, което са заснели преди 40 години“, казва продуцентът на филма и президент на студиото „Лукасфилм“ (Lucasfilm) Катлийн Кенеди.

Идеята на режисьора Манголд е зрителите в самото начало да се почувстват сякаш гледат филм за Индиана Джоунс, да усетят онези „бунтовни времена“, преди да се запознаят с новото настояще на историята – това на 60-те години на миналия век. Самият Харисън Форд се убедил, че идеята ще сработи, когато видял подмладеното си Аз.

„Това е първият път, в който виждам [нещо подобно] и му вярвам. Малко е плашещо. Дори не искам да знам как работи, но работи“, казва той пред списание Empire, които посвещават голяма част от новия си брой на „Индиана Джоунс 5“, съобщава webcafe.bg

„Не ме накара да искам да съм отново млад обаче. Доволен съм, че съм заслужил възрастта си“, допълва 80-годишният актьор.