Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Главният кулинар на Албена е сред участниците във Fine World Days Week на остров Мадейра

Главният кулинар на ваканционно селище „Албена“ се включи в провелата се специализирана работилница Fine World Days Week, организирана на остров Мадейра от водещия немски туроператор DER Touristik, част от концерна REWE Group. В периода от 15 до 22 ноември Георги Божков, заедно с още един свой колега от КК „Златни пясъци“, представи България пред 35 свои колеги от Гърция, Турция, Испания, Португалия и Австрия. В рамките на събитието участниците присъстваха на няколко специализирани обучителни семинара за обмяна на опит и споделяне на актуални тенденции в съвременната кулинария, както и приготвиха авторско меню, събиращо в себе си вкусовете, ароматите и текстурите на всяка дестинация.
В подготовката на тематичен млечен бюфет, Божков презентира световно признатите качества на българското кисело мляко, поднесено с букет от сушени плодове, отгледани в екологично чистите градини на Албена, и щедро поръсено с натуралния мед от пчелите на стопанството. Киселото мляко бе основен акцент и в раздел „Барбекю“, в който главният кулинар приготви сочни агнешки котлети, мариновани с традиционния български продукт и букет от полски билки. Агнешките котлети, заедно със свински ребра, инжектирани с черен чесън и обгърнати в коричка от морска сол, донесоха на готвача първото място в надпреварата за най-вкусно барбекю. В раздел „Коктейл“ представителят на Албена презентира ефирен мус от местно овче сирене и осолена сьомга, съчетани със сладостта на българския мед. Сьомгата изигра основна роля и в раздел „Гурме вечеря“, вложена в интерпретация на класическото крем брюле.
В рамките на Fine World Days Week участниците готвиха също за хора в неравностойно положение, настанени в специализирана здравна институция. За социално отговорния си ангажимент към местната общност групата получи специална благодарност от най-висшия ръководен орган на автономния португалски регион в Атлантическия океан.

barometar.net