Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Полицията във Варна затяга контрола върху любителите на тротинетки

Полицията във Варна засилва контрола върху водачите на електрически тротинетки, каза пред БТА старши инспектор Драгомир Ганчев, началник на група „Организация на движението“ в сектор „Пътна полиция“.

Той уточни, че много от водачите на индивидуалните пътни превозни средства пренебрегват изискванията. Експертът припомни, че управляващите трябва да имат светлоотразителни елементи по облеклото си вечер и при намалена видимост.

Освен това трябва да се движат по изградената велосипедна инфраструктура и, ако не са пълнолетни, да са с каски. Където е забранено за движение на велосипеди, е забранено и за тротинетки, припомни още Ганчев, цитиран от varna24.bg

По думите му е задължително на електрическото средство за придвижване да има само един човек, като той няма право да вдига повече от 25 километра в час. Освен това водачите на тротинетки нямат право да се движат успоредно един до друг.

Има изисквания и към самите машини, допълни Ганчев. По думите му те трябва са с механичен или електронен звънец, да излъчват бяла или жълта светлина отпред и задължително червена отзад.

Водачите на тротинетки стават все по-голяма група участници в движението и често са с рисково поведение, каза още Ганчев. По думите му някои от вече наложените глоби на нарушители във Варна са и заради възникнали произшествия.