Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Съветници-популисти гласуват против интересите на Варна

На снимката – Николай Капитанов от ДБ

Общински съвет Варна не подкрепи инвестиционната програма на Двореца на културата и спорта, което не е изненада – предвид корпоративните групички в съвета и силно политизирани съветници, за които не е важна Варна и нейните проблеми, а избиването на комплекси. Рекордьори в това отношение са съветниците от Демократична България. Преди сесията те призоваха общинските съветници да не допускат тегленето на кредит от страна на ДКС. Аргументите им са смехотворни – община Варна не можела да тегли кредит, затова го правел ДКС, преди време бил извършен ремонт на съоръжението, а сега се искали пари за осветление?!

Пред БТА изпълнителният директор на ДКС, Минко Христов обясни, че отказът на общинските съветници във Варна да подкрепят инвестиционната програма застрашава провеждането на Европейското първенство по волейбол. „Сред предвидените проекти в програмата е подмяната на спортното осветление в зала „Конгресна“. Осветлението в нея е металхалогенно, а новите изисквания са за LED-осветление за много ефекти, които трябва да съпровождат представянето на отборите.” – каза Христов. С новото осветление трябва да се осигурят 2000 лукса, които са необходими. По думите му обаче, с отхвърляне на предложението, общинските съветници застрашават провеждането на спортния форум.

Относно изграждането на нов паркинг, Минко Христов е категоричен: „Не питайте какъв е отливът от спортни и културни мероприятия, когато хората идват от друго населено място и липсват паркоместа. Не може залата да е с 5 хил. седящи места и да имаме паркинг за 100 коли. Арена „Армеец“ има 1500 места, а при събитие организират 3000 паркоместа около нея.”

На сериозните аргументи на Минко Христов, съветниците от Демократична България, в лицето на Николай Капитанов направиха популистки изказвания от рода на: „Кое налага спешността в момента за гласуване на този паркинг?” Налага го, че от години ДКС има нужда от този паркинг, и ако дървените глави от ДБ още не са разбрали – Двореца на културата и спорта е уникално място за провеждане на културни и спортни мероприятия и Варна губи, ако съоръжението не функционира пълноценно.

Налага го, че и други градове имат спортни зали и ще ни отнемат Световни и Европейски първенства, които радват варненци от години!

barometar.net