Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Мемоарите на принц Хари разбуниха духовете

След дни на телевизионни интервюта, изтичане на информация и погрешно ранно публикуване мемоарите на принц Хари официално бяха пуснати в продажба във вторник и нетърпеливите читатели се насочиха към книжарниците, за да получат своя екземпляр с интимните му разкрития за британското кралско семейство, пише „Ройтерс“, цитиран от Дневник.

Книгата на Хари „Spare“ („Резервен“) привлече вниманието по света с разкритията за личните му борби и обвиненията към други кралски особи, включително баща му крал Чарлз, мащехата Камила и по-големия брат принц Уилям.

„Харесвам го, харесвам кралското семейство“, каза 59-годишната Каролайн Ленън, служителка в търговията на дребно, първият и единствен човек, който чакаше да купи екземпляр от книжарницата Waterstones в централен Лондон, когато тя отвори. Докато позираше пред фотографите, тя заяви, че ще прочете книгата веднага.

Въпреки липсата на опашки от Waterstones казаха, че е имало много предварителни поръчки за мемоарите, които в момента се класират като най-продаваните в уебсайтовете на „Амазон“ във Великобритания, САЩ, Австралия, Германия и Канада.

„Знам, че може би някои от нещата, които казва, са засегнали различни хора по грешния начин“, коментира Лай Цзян пред „Ройтерс“, след като купи копие в Сингапур. „И знам, че определено има много хора, които казват, че той не трябваше да излиза и да казва нещата, които каза, но аз вярвам, че Хари трябва да получи шанс да каже това, което иска да каже.“

„Spare“, публикувана от Penguin Random House, е най-новото откровение от Хари и съпругата му Меган, след като те се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в Калифорния, за да изградят нов живот. Книгата следва документален филм на „Нетфликс“ от миналия месец.

Кралското семейство не е коментирало книгата или интервютата и едва ли ще го направи.

Откъси от книгата изтекоха миналия четвъртък, когато освен това изданието ѝ на испански език беше пуснато в продажба по погрешка в някои книжарници в Испания.

Хари говори за скръбта си и израстването след смъртта на майка му принцеса Даяна, когато е само на 12 години, за употребата на кокаин и други наркотици, за да се справи, как е убил 25 бойци талибани, докато е служил като войник в Афганистан, и дори как загубил девствеността си.

Той също така разкрива разгорещен спор с Уилям, наследникът на трона, по време на който брат му го е съборил на земята, и разказва как двамата са молили баща му да не се жени за Камила, с която той сключи брак през 2005 г. и сега е кралица консорт. В телевизионни интервюта преди пускането на книгата Хари засили обвиненията си, че някои кралски особи, включително Камила и Уилям, са изнесли истории за таблоиди, които са навредили или на него, или на съпругата му Меган, за да защитят самите себе си или да подобрят репутацията си.

„Мисля, че тя (майка му Даяна) би била с разбито сърце от факта, че Уилям, неговият офис, са били част от тези истории“, каза той пред „Добро утро, Америка“.

В друго интервю за шоуто на Си Би Ес „60 минути“ той заяви, че Камила е била „злодей“ за таблоидите и е трябвало да реабилитира имиджа си, което я направило „опасна“.

„Не я смятам за зла мащеха. Виждам в нея някой, който се е омъжил за тази институция и е направил всичко възможно, за да подобри репутацията и собствения си имидж“, отбеляза той пред GMA.

Докато разказите на Хари доминираха в заглавията на британските медии през последната седмица, интересът към неговите разкрития далеч не е всеобщ.

„Не планирах (да прочета книгата) всъщност, или със сигурност не приоритетно“, каза министърът на бизнеса Грант Шапс пред „Таймс радио“ във вторник. „Имам още едно-две неща за вършене“, допълни той.