Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Бареков: Измамниците от „Промяната“ и NЕXO правят едно и също – ловят шарани на гола кука

Мисирките да внимават и да не потулват аферата Nexo, защото е толкова грандиозен скандал, че ще им срине ТВ курниците!

Nexo е нещо като финансовото крило на “Продължаваме промяната”.

Формалните собственици на крипто пирамидата имат за шефове същите играчи, които “стопанисват” и “харвардските” измамници Киро и Асен. Даже хората в ръководствата на двете фирми “Nexo” и “Промяната” са едни и същи, а свързващото звено е Иво Прокопиев, който през връзките си и през медийния си обръч от “Капитал”, редакциите на БТВ и Нова гради образите и пиара на двете пирамиди – политическата и финансовата.

Същите измами и трикове, които Кирчо и Асен приложиха на лековерната публика, прилагат Тренчев и Настимир на наивните търговци с биткойни по света. Целта е една – пладнешки грабеж.

Разликата е само в това, че Nexo е глобален български престъпен продукт за обир на чужденците и пране на пари на руски олигарси и терористи от радикални групировки, а Промяната е самоделен продукт, маскиран като “американски” – за обир на българите и вкарването на България в руската орбита на влияние.

Как работи Nexo и как обират наивните си клиенти в дълбоките тъмни джунгли на крипто търговията без правила и без норми, където важи само Законът на Джунглата с правото на по-силния и на по-вероломномния.

Обяснявам с едно изречение като за по-широката публика.

Nexo е октопод от стотици фирми без никакъв собствен капитал, регистрирани по целия свят и по разни офшорни зони. Фирмите от октопода са неговите пипала и без никакви външни регулации и закони действат като финансова пирамида. Мозъкът на системата вероятно е в София, но на практика Nexo действа на принципа на клетките на Ал Кайда с виртуална връзка помежду си.

За да опрости за себе си схемата и да я направи привидно ликвидна Nexo има собствен токен, който не е регистриран никъде и е на 99% тяхно притежание. Този фалшив на практика токен има собствена “ликвидност” от 400 милиона долара, която е константа, защото никой не търгува реално с него понеже не стои в оборот, но служи за “актив”. Има фалшиво счетоводство, което даже не е и двойно, а просто измама с хартийки без стойност като игра на Монополи.

На практика това е нула, умножена по милиарди, но де юре в системата на Nexo е единица, умножена по колкото си искат милиарда нейните собственици.

Без този лъжлив токен Nexo няма нищо, парите са източвани незабавно в офшорни сметки и цялото им счетоводство е измама като дипломата на Киро Петков от Харвард и всичките му опашати лъжи. Реално, ползвайки този несъществуващ никъде токен, освен в техните счетоводни файлове,

Nexo търгува като банка с всякакви валути срещу обезпечения в крипто и приема всякакви валутни и легитимни коини за депозити срещу обещания за големи лихви. В момента, в който лековерен клиент внесе в някоя от фирмите на Пирамидата валута в евро, долари или коини срещу обещание за висока лихва от десетки % клиентът практически губи парите си, защото внася реални финансови или виртуални активи в бездънна яма без никакви права да си ги върне обратно, защото Nexo не подлежи на никакви държавни или европейски регулации, а има собствена юрисдикция, която подлежи на тяхната интерпретация по всяко време.

Практически те са Банка, но без активи и без регулация, но с правото да приватизират чуждите активи, когато им попаднат. Само прибират без да връщат. Истински факири в най-долнопробна измама. Пладнешки обирджии.

Крипто сферата и политиката не са място за лаици, а измамниците от “Промяната” и Nexo правят едно и също нещо – ловят на гола кука шарани и всякакви по-едри риби на Женския пазар, Кентъки, Ню Йорк, Аризона, Калифорния, Кайманите, Сингапур и къде ли не.

Схемата Nexo работи чудесно при пране на мръсни пари и избягване на санкции, защото терористите и санкционираните лица внасят огромни суми във валута, а те потъват в непроследими токени и излизат отново през Каймановите острови. Разликата е, че руските олигарси и терористите от Хамас не губаят парите си, а плащат известна такса за прането им на международните аферисти.

През пирамидата на българските измамници са минали близо 100 милиарда долара, а колко от тях са откраднати или изпрани за купуване на оръжие за войни и терористични престъпления тепърва ще става ясно – може да са 10 милиарда, може да са много повече. Но не са по-малко.

Цялото двуличие идва от простия факт, че прозападни юпита мамят гражданите на САЩ и на ЕС и нарушават техните закони в полза на източни терористи и санкционирани от Запада лица. А самите измамници се представят за подставени лица на евроатлантическата общност, чиято сигурност безогледно рушат и чиито граждани обират.

Скандалът Nexo е български опит за нечуван грабеж с космически суми пари и с нарушаването на основните общочовешки норми за сигурност на ООН, ЕС и САЩ. Очаквайте огромни последствия с незабавен ефект и у нас.

Николай Бареков

afera.bg