Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Филип Киркоров: Зайче мое, Зеленски, имах късмет, че забраниха само песните ми!

Скандал избухна между президента на Украйна Володмир Зеленски и певеца Филип Киркоров. Роденият във Варна изпълнител влезе списъка със санкции заедно с режисьора Никита Михалков и още 117 руски знаменитости, като неговите песни бяха забранени да звучат на територията на страната.

В отговор, Филип Киркоров извади от богатия си архив стар видеоклип, в който бъдещият държавен глава участва като актьор. Той е по песента „Просто подари“, в която пее: „Ще предизвикам целия свят на война. И ще се върна с победа“.

Забраната на Филип Киркоров е разпреде лена в 14 точки, сред които се блокират всичките му активи на територията на Украйна, ограничават се търговските му операции, както и пътуванията през страната, лишават го от националните награди, които е получил. Също така му е наложена забрана за придобиване на собственост, за осъществяване на културен обмен, за получаване на авторски права и други.

Бащата на певеца 90-годишният ветеран на сцената Бедрос, веднага скочи в защита на сина си: ,,Какъв артист е Зеленски? Никакъв артист не е. Петима души се бяха събрали и правеха разни маймунджилъци по телевизията“, коментира пред „Телеграф“ Бедрос Киркоров.

Той няма спомен от снимките на видеото на сина му, в което актуалният президент е участвал. Даже не си спомня и по коя песен е било. Само е видял кадрите, които наследникът му е пуснал в Инстаграм про-фила си с отговора срещу санкциите на Зеленски.

И на двамата Киркорови им е тъжно, че не могат да правят концерти B Украйна. „Филип сега е в Дубай, снима нови клипове и му е мъчно, че не може да се среща със своята украинска публика, която много го обича. Аз също тъгувам. А аз дори бях в първия състав на популярното преди години шоу „Мелодия друзей“, в което с Борис Гуджунов представяхме България. Невероятен формат беше, с участници от всички социалистически страни и изнасяхме концерти във всяка столица. Макар да съм на 90, помня имената на всички. Въобще чудесни спомени пазя от Украйна. Иначе нямаме роднини там“, сподели още той.

„Имах късмет, че забраниха само песните ми – да, зайче мое, Зеленски“, коментира в социалните мрежи и самият Филип Киркоров, зайгравайки се със заглавията на своите песни, пише Хотарена.