Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Красимир Горсов се надява чудо да върне Мануела към живота

„Вярваме, че това чудо може да се случи и да се върне Мануела. Ние всеки ден сме покрай нея и понякога не забелязваме някои дребни неща, така че не мога да кажа дали има напредък. Гледаме си я и чакаме да се оправи“, заяви пред България Днес Красимир Горсов, баща на пострадалото момиче.

Историята на Мануела потресе цяла България преди повече от 15 години и все още тежко отеква в душите на хората. В злополучния 5 август 2007 година след употреба на алкохол – две глътки домашна ракия, по собствените му думи, шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвиква тежка катастрофа по тесния път около Приморско. След като навлиза със своя джип Хамър в насрещното, помита лек автомобил Хонда, в който се вози тогава едва 18-годишната Мануела. Колата е шофирана от 23-годишния млад боксьор Петър Петров, който загива на място.

Инцидентът става на един от завоите край река Ропотамо, придобил по-късно прозвището завоят Стависки.

Младото момиче изпада в будна кома, в която остава и до днес. Тя е с травма на гръбначния стълб, която не й позволява да се храни сама и да се движи. Претърпява множество операции, включително и скъпо лечение в Израел, като рехабилитацията й продължава и в момента в България.