Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Максим Генчев: Защо да сменя дъщерята на Румен Радев? Да не е прокажена?

Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред „България Днес“.

„Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е“, казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора.

„Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи то“, казва Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва „1349-то лето господне“ и е за цар Иван Александър.

Драмата с участите на президетската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата „Ботев“ по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента – 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси.

Дарина Радева

„Сигнализираме и СЕМ. Искаме проверка за конфликт на интереси, участието на президентски дъщери, как се оценяват тези филми?“, заяви Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са клюки, а БНТ има думата за подбора на актьорите. От думите му се разбра, че тепърва предстои националната телевизия да реши дали Дарина да е в главната роля в новия филм на Маским Генчев.

От своя страна продуцентът на лентата Десислава Ковачева посочи, че предложенията им за главната роля са три. Освен Дарина са избрани още актрисите Сара Драгулева и Мина Каукова.

Президентът Румен Радев също коментира ситуацията:

„По отношение на тази раздухвана истерия говорих с дъщеря си. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България“, каза Радев.

Въпреки цялата фихрушка от страсти, която се завъртя около участието на Дарина Радева във филма на Максим Генчев, той е категоричен, че няма да се поддаде на външно влияние и ще снима филма си така, както намери за добре и ще покани за участие тези актьори, които сметне подходящи за ролите.

„Режисьорът и екипът смятат, че Дарина Радева е най-подходяща както визуално, така и творчески за ролята на царица Сара Теодора. Като финалният избор е на БНТ. Не мога да отговоря защо името на Дарина се използва за политическа употреба, тя е едно прекрасно момиче, студентка в НАТФИЗ“, поясни продуцентката на филма Десислава Ковачева. 400 лв. е максималното възнаграждение, което ще получава на ден избраната актриса, която ще изиграе главната роля във филма.

Дали в крайна сметка Дарина Радева ще участва в новия филм на Максим Генчев престои да видим. Това, че режисьорът не се отказва от позициите си и държи именно дъщерята на президента да изиграе главната роля, показва, че той държи на принципите си и ги защитава, дори когато това е против общественото мнение.