Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Инженер създал проект за милиарди иска оставката на Иван Портних

Инж. Дойчин Ников – председател на Клъстер Черноморска Икономическа зона и участник в НПО-та иска оставката на кмета Иван Портних. Това е стара идея на г-н Ников, който този път пише отворено писмо, от името на клъстъра и НПО-та, зад които стои. Интересно е да отбележим, че г-н Ников има политически амбиции, преминали през партията на Васил Божков и недопускане до кметските избори във Варна през 2019, като независим кандидат, защото не успява да събере необходимите 2000 подписа.

Дойчин Ников е автор и на мащабни проекти, които засега са неосъществими. Като проектът Български Логистичен Коридор (Азия-Порт Варна-Централна Европа).

На заседанаие на ПК Европейски въпроси и международно сътрудничество в началото на 2019 г., г-н Ников представя въпросния проект.

Ани Николова – директор дирекция Европейски и национални оперативни програми в община Варна цитира писмо от Министерство на финансите, където пише че основните параметри на проекта включват необходим финансов ресурс в размер на 1.2 млрд.евро, като 900 млн.евро са осигурени.

Ани Николова пита: По кои европейски програми са осигурени? – след твърдение на г-н Ников, че е имал разговори с Брюксел.

Г-н Ников отговаря,че част от средствата са осигурени от Европейския фонд за развитие.

Кои програми за Европейския фонд за развитие? – пита Ани Николова.

Сега в момента не мога да ви кажа. – отговаря г-н Ников.

С този отговор приключва вярата в мащабните проекти на Дойчин Ников. Не може да твърдиш,че имаш осигурени 900 млн.евро за проект, а да не знаеш откъде ще ги вземеш.

В отвореното си писмо г-н Ников се оплаква от кмета Портних, провалил всичките му усилия за привличането на огромни финансови потоци насочени към подобряване структурата и икономиката на Варна. Портних е провалил 2 срещи с чужди инвеститори, Стоян Пасев,Портних и Николай Нанков не се явили на среща с експерти от Брюксел и т.н.

Г-н Ников, скрит зад обръщението Ние гражданите на Варна иска оставката на кмета Портних, иска ГЕРБ незабавно и веднага /?!/ да махнат Портних и от поста областен координатор на партията.

Тук Дойчин Ников малко прекалява с исканията. От този пост Иван Портних може да бъде отстранен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, не от г-н Ников.

barometar.net