Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив,той го опонира

Лидерът на ГЕРБ поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Причина за нея е ситуацията със стадиона на „Ботев“ в Пловдив. Той упрекна градоначалника на Пловдив, че се е отнесъл безотговорно към ситуацията: „Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем“, заяви той.

Борисов допълни, че се е срещнал с фенклубовете и на „Ботев“, и на „Локо“ Пловдив. И двата фенклуба са поели ангажимент да изпратят свои хора, които да наблюдават и съгласуват съответно плащанията.

„Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Защото ние не го правим стадион на ГЕРБ. И ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че Димитров е направил и добри неща в общината. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в партията не се делят но добри и лоши, но Здравко Димитров е загубил доверието на хората.

„Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”. Това заявява в своя позиция кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката.

„Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира още той. „Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, подчертава Димитров.