Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Очакванията за хората – желание, от което боли

Когато човек има очаквания за хората и те не се сбъднат настъпва разочарование. Хората са различни и постъпват различно в една и съща ситуация, но водени от своя егоизъм ние си мислим, че са длъжни да постъпят, като нас. Ние не можем да се примирим, че някой не е отговорил на очакванията ни. Съдим го. Обиждаме се. Прекратяваме отношенията си. Но ако се поставим на негово място, ако въобще имаме тази способност – ще видим, че той има своите аргументи, за да постъпи така.
Всички хора на този свят искат едно и също: здраве, лично щастие и професионална реализация. Всеки се бори да ги постигне с различни средства. Очакванията са измамна илюзия и желание светът да се върти около нас и хората да бъдат като нас. Оправдания, че в забързаното ежедневие нямаме време да проявим емпатия към другия не важат. Винаги може да отделим време, за да вникнем в поведението на близките си хора.
И вместо да бъдем проклети егоисти да се запитаме: Защо той/тя постъпи така? Защо се разминаха нашите мнения или желания? И когато намерим отговорите, очакванията ще изчезнат. Ще преминем на духовно ниво, където егото няма да е водещо в живота ни. Няма да имаме очаквания и ще живеем пълноценно.

Иво Югов

barometar.net