Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на Иван Владимиров

На снимката – убиецът Румен Тонев

Съдът остави в ареста обвиненият в убийството на психолога Иван Владимиров – Нав Румен Тонев. Софийската градска прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение с мотив, че той може да се укрие и да извърши ново престъпление.

Припомняме, че психологът Иван Владимиров – Нав бе убит от свой съсед в района на ул. “Черковна” на 8 февруари вечерта. Владимиров е подавал няколко пъти сигнали в полицията за тормоз срещу Тонев, който постоянно тормозел семейството на Владимиров с твърдението, че му шумят и пречат да спи.

Въпреки множеството жалби той не е бил задържан, а разрешителното за оръжието му е било подновявано всяка година. Защитата на обвиняемия от своя страна поиска по-лека мярка за неотклонение “домашен арест” с мотив, че липсват експертизи и епикризи за здравословното състояние на Тонев.

В съда стана ясно, че убиецът на психолога е влачил тялото му към мазето.

Пред съда Румен Тонев поиска да прочете писмо, но това не бе уважено. Той е оставил предупредителни надписи и върху врата на мазето си, а междусъседските сблъсъци са започнали от 2020 г. „Той не говори, не поздравява, ние се разминаваме. Аз си стоя в хола с внучето, премествам стола, той леко скърца, въпреки че има тапички. На третата минута на прозореца имам яйце“, разказва още Слава Иванова.

Според брата на извършителя е било неизбежно да се стигне до фаталния инцидент. „Той направо си го е заслужавал. Дошло му е до гуша, за да го направи това нещо. Тормози цялото ми семейство, откакто се е върнал от Америка“, коментира Анани Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Братът на убиеца отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени. „Не е преднамерено, то си личи. Той е застрелян пред вратата, защото е ритал вратата по всяко време, когато се е прибирал“, казва още Анани Тонев.

Десетки жалби са подавани и от двете страни в 5-то РПУ, но без резултат.

„Особеното е, че тези множество жалби и сигнали не са със заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикации на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът“, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.