Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бойко Борисов: Опитният вълк Христо Иванов надигра ГЕРБ

„Нито стотинка, нито лев не сме получили от въпросния Божков. Някъде някой е получавал и да си носи отговорност. Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка“. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на среща на актива в Стара Загора.

„Вчера беше санкциониран бивш наш член Влади Горанов по закона „Магнитски“. Искам да напомня на тези, които злорадстват, че той беше освободен като министър, освободен като депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние с това може да се включим. Ако има доказателства, има органи, които да разследват“, добави Борисов.

„Съжалявам за децата на Горанов, защото големите можем да понесем всичко, но децата не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен, и аз съм убеден в неговата невинност“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Наред с всичко което казах, Влади Горанов положи много усилия и дори Христо Иванов го похвали за работата му, че е допринесъл много за европейския банков съюз и влизането на България в Еврозоната, отделяйки страната ни от Румъния. Не случайно при Влади Горанов се разкри тази схема, нищо друго не съм чул две години. Освен две години масирана рекламна кампания от хазарта към телевизиите. Ако има нещо то ще бъде разкрито“, допълни още Борисов по темата.
Той допълни, че благодарение на ГЕРБ и депутатите в парламента е спряно безумието заложено в Плана за възстановяване по времето на Кирил Петков, а именно да се затворят централите в Маришкия басейн. „Самия факт, че две години „кадърните, умните и красивите“ не успяха да направят план, единствените в ЕС, а ние оставихме готов такъв“, каза още Борисов.

„Ояден с пачките, стотиците хиляди от „Nexo“, прибрали по втория, незаконен начин като партия. Човекът, който каза – изтрийте това от Дарик, който видял, видял. Партията, която направи разбойническата приватизация, да ми оценка на мен – не. Само, че проблемът съществува. Не съм спал, за да мисля. Всъщност тук е голямата грешка на моите депутати в парламента, което ме навежда на мисълта, че в следващия парламент трябва да остана вътре. Както Крум Зарков каза, ГЕРБ надиграха ПП и ДБ. Точно обратното мили мои. Те ви надиграха, защото ние като партия поехме ангажимент да довършим съдебната реформа. Но вие като млади зайчета изтичахте точно в устата на вълка. Хитрият ход и маневрата на опитния вълк Христо Иванов, на Киро и Асен. Какво направиха – не влязоха в зала, за най-важния им закон. А вие не се регистрирахте. Това за нашите партньори в Европа и САЩ означава, че ГЕРБ е виновен, защото това което сме обещали ние и аз, значи става. Аз се усетих, но беше късно и щях да ви върна да гласувате. Аз често говоря с важните хора от Вашингтон, които очакваха това да се случи. Защото тези хубостници, немили-недраги, които се скитат из Вашингтон нищо не свършиха. Те знаят, че не бяха нито за „Джемкорп“, нито за ядрените реактори, нито за самолетите, но тях не ги броят, а вас броят. Човек с който много се уважаваме, Джим О’брайън ни каза, че много сме направили. Ние сме обещали да приемем този закон“, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира цените в горивата по времето на Кирил Петков и след него, посредниците при закупуването на газ.

„Ние можем да четем между редовете и винаги сме знаели как да работим с партньорите. ГЕРБ ще е първа политическа сила, защото хората виждат направеното от ГЕРБ и виждат какво стана с инфлацията, цените, храните, бензина, нафтата, дървата за огрев и газа. Нека ни сравняват“, каза още Борисов.