Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Варна и синдикати подписаха нов колективен трудов договор в сферата на образованието

Нов колективен трудов договор в сферата на образованието официално подписахме днес с Галина Димитрова – председател на Регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Иванка Димитрова – председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ, Свежина Димитрова – председател на Сдружението на директорите в средното образование, Веселин Рашев – председател на Синдиката на българските учители – Варна, и Светлан Илиев – областен председател на Съюза работодателите в системата на народната просвета.
Благодаря за оценката на работата ни от нашите социални партньори, според които Варна е пример за социална ангажираност към учителите в цялата страната, а КТД-то надгражда националния колективен трудов договор по отношение на средствата за квалификация и обучения, за представително облекло и отпуски.
Благодаря на всички за активното сътрудничество. Винаги сме уважавали работата на учителите, в днешните времена на изпитания е важно те да бъдат подкрепяни още активно.
Убеден съм, че когато заедно гледаме в една посока, можем да постигнем още по-добри резултати.

Кметът Иван Портних съобщи, че са подадени 6 предложения за основен ремонт и модернизация на училища и детски градини по процедура „Модернизация на образователна среда”! Очакваме резултатите – каза той и допълни:
Проектите са за обновяването на:4 училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Добри Чинтулов“, IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ и ОУ „Йордан Йовков“; 2 детски градини – ДГ №17 „Д-р Петър Берон“ и ДГ №18 „Чайка“.
Предвижда се основен ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда. Там където е необходимо ще бъде извършена подмяна на ВиК и на ел. инсталациите, реконструкция на котелни и отоплителни инсталации и други.
Предвидено е също изграждане на STEM среда и модернизация на материалната база – модерни кабинет и лаборатории за обучение на децата.

barometar.net