Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варна отново спечели купата на Спартакиадата на учителите

”За 15-ти пореден път златната купа от Международна спартакиада на учителите остава във Варна!” – написа в профила си във фейсбук кметът на Варна Иван Портних и допълни:

”Отборът на Синдиката на българските учители в нашия град не отстъпва челното място вече 3 петилетки! Благодаря на Веселин Рашев, председател на СБУ – Варна, че днес подари отново купата на града ни! Новата златна награда допълва колекцията, която е предадена в музея на спорта в Юнашкия салон!Поздравления за спортменския дух на нашите учители! Очаквам нови победи!”

За пореден път отборът на Съюза на българските учители във Варна зае първото място в крайното комплексно класиране на XVIII Международна спартакиада на учителите, която се проведе в КК „Св. Св. Константин и Елена“. Призовете връчиха кметът на Варна Иван Портних и Янка Такева – председател на СБУ. „Златните варненски учители доказаха за поредна година, че не само са добри в клас, но са и отлично подготвени спортисти! Чудесно е, че нашите деца имат преподаватели, които наред със знанията, възпитават и обич към спорта“, коментира кметът. Събитието бе уважено от служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, Десислава Ягодин – председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна, представители на държавни образователни институции. Тази година в Спартакиадата участваха над 400 души от 22 общински координационни съвета на СБУ, както и представители на Казахстанския отраслов профсъюз на работещите в образованието и науката. Проведоха се състезания по 11 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанка, спортна табла и теглене на въже. Второто място бе заето от СБУ – Пловдив, а третото – от СБУ – Бургас. С купи феърплей бяха наградени СБУ – Габрово при мъжете и СБУ – София област при жените.

barometar.net