Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

В Долни чифлик почетоха Освобождението на България от османско робство

С изпълнение на химна на Република България от Общинския младежки духов оркестър с диригент Димо Коритаров и технически ръководител Снежана Янкова и издигане на знамето на Република България започна честването на националния празник 3 март в гр. Долни чифлик снощи.
„3 март е символ на нашата вярност към българските корени. 3 март е знак за почит и преклонение пред България, която носим завинаги в нашите сърца“ – с тези думи водещата на честването Виктория Доревска покани кмета на общината Красимира Анастасова изнесе приветствено слово.
„Преди 145 години нашият народ възвръща своята духовна, културна и политическа свобода. 3 март е символ на надеждата, на възкресението ни като свободен народ. Всяко кътче на страната ни носи спомена за героизма, храбростта и себеотрицанието както на тези 30 000 български четници, сражавали се в Руско-турската освободителна война, така и на поколения български възрожденци и опълченци. 3 март ни задължава да разказваме на нашите деца за героичния път, извървян от българския народ. Дълбок поклон пред всички герои, за които България е висш идеал!“ – каза в словото си г-жа Анастасова.

Програмата продължи с песните „Левски, апостоле“ и „Хубава си, моя горо“ на Вокална група към национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ при СУ „Васил Левски“ – гр. Долни чифлик. Петокласничката Диляна Димова представи стихотворението „На Шипка е тихо“, а Вероника Атанасова изпя „Изгряла е месечинка/Калино Малино“.
След тях на сцената се качиха сестрите Наталия и Татиана Петкови, познати като дуо „Цветница“, и изпяха 3 народни песни. На последната г-жа Анастасова поведе хоро, на което – под падащия дъжд, се хванаха почти всички присъстващи на площада пред НЧ „Изгрев – 1919“.
Програмата приключи с изпълнения на Общинския младежки духов оркестър под красивата заря.

barometar.net